Протестиращите срещу ръководството на Майчин дом“ медици от клиниката по

...
 
Протестиращите срещу ръководството на Майчин дом“ медици от клиниката по
Коментари Харесай

Медици от „Майчин дом“ очакват възможност за диалог с ръководството

 

Протестиращите против управлението на „ Майчин дом “ медици от клиниката по анестезиология резервират подготвеност да подадат оставките си, само че все още чакат опция за разговор с представители на лечебното заведение. Това оповестиха за БНР от профсъюз „ Защита “ по отношение на желанието на 20 души да изоставен през днешния ден работните си места.

Лекари от клиниката по анестезиология и синдикалисти от „ Защита “ се включиха в митинг пред Народното събрание и желаеха от депутатите да предизвикват инспекция на цялостната активност в „ Майчин дом “. И припомниха настояването си за освобождение на управлението на болничното заведение, поради осъществявани непрестанно нарушавания като заплашиха с оставки.

Сред протестиращите беше и доктор Елена Георгиева, която преди няколко седмици разгласи, че е непозволено освободена от позицията на краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на клиниката. Тогава от „ Майчин дом “ обясниха, че доктор Георгиева е била назначена на срочен контракт до провеждането на конкурс. И че се е явила на двата извършени състезанието, само че не дава отговор на изискванията за заемане на длъжността.

От болничното заведение показаха, че за последните две години и половина Здравната каса е направила 25 инспекции в „ Майчин дом “ и не са открити нарушавания.

Етикети: лекаримайчин домпротест
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР